Scan

Betul ke kalau scan awal2 boleh ada masalah dekat baby sebab ada pi scan orang ckp x elok sebab scan tu panas betul ke sebab dah pi scan tibe2 orang tu ckp x blh jadi confius pulak

10 Balas

Em taklah..okay je..mcm saya dgn husband mmg buat scan berkala.. 5 weeks utk pastikan kandungan tak diluar rahim.. 8 weeks nak tgk heartbeat.. 11 weeks dah nampak dia boleh gerak2kan tangan dah... hehe happynya. Hope dia mbesar dgn sihatt.

Elok scan awal tgk janin ada denyutan ka,tiada,kdgn dln [email protected] start preg 5w scan setiap 2w ms ank 1st tu sbb skt perut luarbiasa,lps tu every month mmg scan tgk development baby sampailah melahirkan bb

sape yg ckp cmtu sis.. merepek sungguh la..klu bhaya xde dh org smua nak pegi scan. kena scan la nak tgk jgk kandungan luar rahim ke..baby nmpk ke x..ada heart beat ke x..or mslh2 lain..

Ok je sis. X de masalah. Sekarang ni doktor akan suruh scan awal2. Doktor akan tanya gambar scan yg pertama. Itu dr pengalaman sy masa preggy anak sy yg bongsu.

Pernah scan Tak sis. Scan mana ada panas sis. Yang tak boleh x-ray masa pregnant. Scan boleh je. Tak ada masalah. Tuk kita tahu perkembangan baby

Ok je buat ultrasound.. Tapi mungkin la org tak bgi kita selalu scan sbb takut ibu hamil risau dan pikir bkn2..

Sis boleh google psl ultrasound n mcm mana ultrasound tu berfungsi. Nama pn 'sound'. Xde kaitan dgn haba.

Xda msalah pn..klu bleh angkt mesin scan tue kt umh,ari2 scan..😂

4y ago

🤣🤣

Tak pernah dengar lagi bila scan jadi masalah dkt baby sbb scan tu panas 😅

4y ago

Takde ape la sis. Elok scan awal2 jugak utk tengok kandungan luar rahim atau tidak. Tengok janin dah ade ke belum.

Takde masalah sis.. Bukannya buat xray atau ct scan