Hi, nak tanya

Betul ke kalau scan awal sangat, boleh miscarriage? Saya pregnant dah 5 weeks tapi kak ipar saya cakap jangan scan lagi sebab dulu dia scan time kandungan 3 weeks pastu miscarriage . Risau pula saya. Seeloknya untuk scan boleh scan week ke berapa ye?

20 Balas

6-8 weeks.. 6 weeks bley nmpk kantung & janin(ikut nasib).. 8 weeks da bley dgr heartbeat.. tp tgk jgak la x sume org sme.. kdg ade yg nmpk.. ade yg x nmpk..

12mo ago

Yep. Sy 6w1d dh nmpk janin n dgr heartbeat dh. Awl pulak kli ni. Yg lain dlu mesti 8w ke atas