Minyak kelapa dara

Betul ke kalau minum minyak ni senang bersalin atau mitos saje? Mcm mna cara consume ye?

1 Balas

Mitos. Yg betulnya kalau sis rajin buat urutan perineum baru mudah bersalin. Nak tau apa tu ? Sis bole search. Saya bersalin anak kedua baru tau apa tu urutan perineum and amalkan dari 33w 4x seminggu sampailah sehari seblm bsalin. Alhamdulillah baby 3.86kg keluar normal tanpa sebarang koyakan. Padahal masa beranak anak sulung saya 2nd degree tear sikit lagi nk kena dubur. Memang nak duduk apa lagi masa nk buang air sakit betul. Duduk alas pelampung..Tapi urutan tu mmg sangat membantu.