Susu anmum

Boleh minum susu anmum ke kalau kandungan 19 minggu?

8 Balas

Boleh sis , andai kata sis takda sangkut gdm awal minum haritu . Tapi ikut tekak masing2 , macam saya memang minum anmum . Jenama lain takboleh masuk tekak . Sis boleh try sample dahulu untuk tau mana sesuai tekak sis , atau boleh tanya nurse susu apa sesuai . Kandungan kita serta penbawakan baby berbeza .

boleh je tapi anmum ni gula tinggi, risau berat naik mendadak pastu gdm.. saya awal² dulu amik anmum lepas berat naik mendadak saya tukar Similac, lagi better..sampai now dah 8 bulan alhamdulillah tkde gdm and berat dah normal

boleh je sis. tp klau ada sgkut gdm jgn k. elak kan. dokter tak galak kan skg. dokter akn srh kita gntikan dgn jus je. tp klau tak de gdm ok je.

Boleh je sis sy dr fes trimester sampai third trimester skrg minum. Tp elok tanya doc dulu kot takut tinggi gula ke apa ke

saya minum awak. tapi ada org ckp tak sesuai sgt sbb takut baby besar + bole kencing manis. saya pun minum sekali je.

blh je wak..doc pn sarankam mnum skali sari..kalau xde gdm blh je.besalin baru ni 36 week..bb 2.90kg

Anmum manis sikit nanti gula naik. Try similac its better.

Boleh