Air rebusan barli

Betul ke kalau amalkan air barli boleh kawal bacaan gdm utk ibu pregnant ?

5 Balas

cara yg paling penting utk kawal bacaan gula dlm darah ialah dgn amalkan LCNS. jgn semata-mata nak minum air barli sbb nak cantikkan bacaan bsp ja. bacaan gula yg tinggi boleh bg kesan buruk pd ibu dan bayi dlm kandungan. kalau amalkan LCNS setiap hari,tak minum air barli pun gula dlm darah akan stabil.

1y ago

ha sy mmg afa glucometer. yes..sy prcaya lain bdan lain la kot.. awak bgus la strict.sy msih ada sedikit 'manjakan nafsu' haha tp berpadaaaaa la

Boleh cuba. Tapi jangan lupa jaga makan juga. Amalkan diet pemakanan yang sihat. Suku suku separuh. Jangan skip atau lewat makan. Boleh mengganggu paras gula naik sebab akan menggangu proses insulin dalam badan.

1y ago

Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. Awak buat jadual makan supaya jadual makan awak konsisten.

ya amat berkesan ...tapi jangan tambah gula

Mungkin. Tiada masalah untuk cuba.

x pasti pula.. ibu blh cuba😁