Nak minta Tips atasai GDM??

Assalamualaikum mummies semua boleh tak minta tips untuk turun kan gula dalam darah , atau apa2 yang mumy amalkan setakat ini saya baru mencuba minum air rebusan barli harap berkesan kalau ada penambahan minta jasa baik mumy smua share info pada sy, terima kasih 🥰🥰

1 Balas

awak dah ada gdm ke? just jaga pemakanan je sis. kurangkan air manis, pastu kalau boleh makan nasi beras perang

2mo ago

Sy takat ni baca sy google2, makan makanan yg low fat mcm roti wholemeal, beras perang, susu low fat, dgn buah sikit2. Sy kena buat bsp time raya ni selang sehari. 😂 Alhamdullilah time raya ni buat bsp masih terkawal sbb mmg jaga makan, makan makanan yg low fat. Kalau teringin pun makanan raya amek portion sikit je, dan minum air kosong banyak. Jadual makan n portion makan kena jaga. Tu yang penting. Esok sy sambung balik buat bsp. Harapnya result masih maintain cm 2 hari sebelum ni. Dugaan rendang, pulut, air manis time raya2 ni. Huhu