mandi malam

Betul ke ibu hamil tak boleh mandi malam? Ada pantang larang apa lagi ?

42 Balas

Depand pd cuaca, kalu panas kompom mandi bg lewat skit..kalau cuaca sejuk x Mandi dh..hehhee...tp bila blk umah MIL kompom Mandi mlm kena berleter.. 😂😂😂😂

5y ago

Hehehe... Betul.

Bila kndungan mkin besa, mg bdn akn pnas sis, so mndi jek laa malam.. Xde mslh pun...alhmdulillah ank sy yg first n second ok n shat jek.. Ni preggy no3..

5y ago

Samalah hiii..lau x mgdung mdi juga tp tak ada lama alas sabun dan sejuk badan.tukar baju dah hii

akak mandi je sbb bdn panas. doc kata takde mslh. org tua2 tak bg mndi mlm sbb tkut urat kembang, nnt mudah sakit2 bdn

ikut badan masing2.. saya petang dah mandi. nanti kul 9 rasa panas mandi lagi.. basuh badan je laaa buat ilang panas 🤣

5y ago

yezzz... orang kata time2 preg ni wangi sokmo 😁 asyik nak mandiii jeee 😄

Sy mndi jek sis.. Sbb pnas.. Makin dekat due, bdn makin panas.. Kalo xmndi, bole mroyan nk tdo. Hahahaha..

Boleh jer... Klu yg kerja nurse..lpas syif ptg..blik jm9 lbih.. kna mndi jugak 😁 tkde pntng lrang pon..

Mandi je lah 🤣. Berlengas badan kalau berpeluh. Tak de mood nak tidur kalau badan berpeluh lekit.

5y ago

🤣😂🤣😂🤣😂

Sy Mandi Ok je.lau xmandi Xslsa nk tdo. Jgn prcya sgt dgn pantang larang.kna tgk keadaan jgk

yg lg penting kebersihan.org dulu2 je pantang sbb dlu2 blik mandi kt luar blkg rumah 😂

5y ago

Hahaha mungkin la. Sbb bila saya tanya kenapa takleh mandi malam. Pastu mak saya ckp takleh lah.

Sy mandi je malam kalau dah panas sgt.. Nurse pn ckp kena jaga kebersihan diri..