Habit suami

Betul ke ada kes bila isteri yg mengandung, suami yg mengidam macam-macam??

65 Balas

Mcm suami sy, duk teliur nk mkn jeee dia.. Semalam duk tliur tgok pelam muda kt umh org.. Buat muka toyer jeelaa sy dan die mtk beli, die yg nk mkn dia jual nama kite plak "nihh haa makcikk org mgndung mgidam tgok pelam atas pokok" 😒 asal baik makcik baik, dia bagi je... Suami sy ni ngidam klo boleh menda yg atas pokok, dia mkn mcm apple je,eee nk muntah sy tgok dia makan mcm tu..Masam gila..Aritu nk betik, nmpk betik atas pkok umh jiran,.. Ni dh anak 4, sblm ni sy mmg ngidam ,kali ni dia lak ngidam teruk..

sy takde alahan..malah suami yg selalu mengidam dan mengalami sakit belakang pada masa preggy 32w sampai sy bersalin. lepas sy bersalin..sakit pinggang dia pun hilang . entah kebetulan or what but people say suami pun boleh feel our pregancy. masa mengandung bby girl takde pulak mcm ini..just when im pregnant bby boy je suami feel like this

Ada...cm suami sy😂😂😂😂😂 tp bkn dia sorg je mgidam...skli dgn sy..sllu mgidam bnda yg sme...huhuhuhu n slera mkn btukar...apa yg dlu sy xske mkn dia ske mkn...skrg dah tbalik...dia ske mkn mknn yg sy ske...n sy pun mcm tu jgk...n mknn favourite pun sme...btukar...mcm btukar roh plak😂😂😂😂😂😂

Ada suami saya salah seorang. Masa mengandung anak sulung suami suka sangat makan laksa. Anak no.2 suami suka sgt makan roti canai malam2, nasib LA kat kawasan saya ada kedai melayu jual roti canai malam2. Anak no.3 suami mengidam nak makan ikan baung. Setiap kali balik kg Mesti order ikan baung dekat fil.

Betul sis ..sy preg anak pertama ..suami kuat mengidam .. bila pregnant kedua ni skrg suami banyak tak suka , banyak juga nak makan ..tak suka hidu bau😂sy sndri pun Tak suka hidu bau minyak,bawang..dan cerewet bila anak mengacau😅

ada...suami saya....dia minta onde2 lah,ikan bakar lah,sambal petai tp nk yg sambal petai sy masak,sy pulak xly nak bau bnde2 tumis,dah masak tutup hdung bagai hahahaha...paling kelakar tu lah,nak makn onde2 tgh2 mlm buta hahahahah

Aah sy anak first ni si laki duk ngidam nak makan lemang. Masa tu raya. Punya seksa dia g cari lemang jauh2. Dah 2 3 hari baru dpt. Pastu nak mkn jambu lah asam lah. Haihh sy pun blm lg ngidam masa tu.

ada mcm suami saya .. sy preggy anak sulung die yg ad alahan n mengidam apa smua 😂 preggy anak kedua sy cuma alah sekejap je pastu suami kena trmasuk mengidam bukan² smpai saya yg pening 🤣 huhu

So far saya dah 5bulan takde mengidam atau tibe tibe jadi mengada. Tapi benda benda nie pegi kat husband saya. Mengidam satu hal, mengada satu hal, gedik satu hal, bebel satu hal 🤭

Betul, suami sy masa sy tengah mabuk dia yg mengidam nak makan mcm² ,sepanjang bulan puasa tahun ni hari² dia nak minum air mangga, sy pulak time tu mabuk teruk