makan coklat anak gelap

betul ka kalau suka makan coklat anak boleh jadi gelap? ada2 ja la. kadang malas hadap mulut orang, saya just kata kalau mak pak dia gelap so gelap jugala anak. lepastu dorang cakap ada ja pun anak gelap sebab faktor ibu makan masa mengandung tapi ibu ayah dia putih. soalan ni agak kelakar saya rasa tapi saja manatahu ada experiance mommy2 dkat sini kan, sbb tiap kali saya makan coklat malas mnghadap orang2 cakap anak gelap😅🤣

7 Balas

Hihi. Kelakar pulak rasanya. Ini mungkin cakap cakap orang tua atau mitos agaknya. Sebenarnya coklat tinggi kandungan gula, kalau makan banyak sangat boleh buat berat badan naik secara berlebihan dan berpotensi dapat GDM, lagipun coklat ada caffein juga, kalau kita terlebih makan, tak baik untuk kandungan. mungkin orang dulu nak takut takutkan kita supaya tak makan banyak, jadi keluarlah teori begini agaknya? 😂 apa apa pun, boleh je makan coklat, janji jangan berlebihan, sama macam apa apa makanan pun, boleh diambil cuma kena ikut penerimaan badan dan jangan sampai berlebihan. Semoga kita dapat belajar sama sama moms!

Ya Allah. sapa la yg buat teori tuuuu. xde kena mengena laa. kalau gene mak pak dah mmg gelap, keluar anak pon gelap la. kalau dah gene mak pak ade kacuk cina sikit ke jepun ke omputih ke boleh jadi anak keluar putih sikit kalau mak pak gelap pon. sbb it happened to me. mak pak gelap2 manggis gituu. tapi sye keluar putih. sbb gene mak pak ade kacuk jepun cina. so sye ikut gene tuu. adik beradik yg lain follow gene mak pak sebijik, itam2 manggis 😂😂 pelik2 nohh org zaman skng nii. cube tye org tu, kalau makan strawberry anak keluar pink ke? 😂😂

2y ago

kalau die kate anak keluar pink, tlg gelakkan die. hahaha

hahahaha mana ada kena mengena makanan dengan warna kulit...kdg2 ada2 je orang suka buat andaian.kalau nak anak putih kena minum soya la apa..klau makan kicap atau minum coffee nanti anak gelap.macam2 dengar memang ketawa je saya kalau ada yg cakap macam tu..kan ikut genetik mak ayah dia..

mengarut semua tu 🤣 , bagi pendapat saya anak gelap atau cerah itu semua ciptaan Allah .. apa2 bentuk fizikal anak semuanya adalah anugerah Allah , mulut orang normal macam yang akan keluar .. jangan dilayankan biar je apa2 orang nak nilai , makin di layan nanti makin kuat mengata pulak ..

Kalau mak ayah salah sorg gelap, gelap la kejadianya, kalau mak ayah cerah, atuk die gelap, pak saudara gelap. Boleh jadi gelap. Tp kalau makan buah delima rambut anak jadi perang. Tp xcaya juga. Kebetulan kot.

ehh..xsis..mak saya masa preg adik bongsu kerap makn coklat cadbury tu sepapan byk kali..keluar2 putih melepak ja adik saya😅😅

hahaha adoii, kulit ni ikut baka sis, mana datangnya dari coklat😂