tanpa koyakkan

Best nye dgr org bersalin xde koyak lgsg. apa tips nye ek

6 Balas

teran bila dah fully bukaan , dengar je apa nurse and doktor cakap . jangan teran keluar suara . dagu sampai dada . saya pun tak sangka boleh beranak tanpa koyak . alhamdulillah rezeki . satu mungkin saya ni kuat berjalan . yg penting teran tu ikut je nurse dgn doktor ok . ada org ckp if suasana nak bersalin tu selesa and tenang in shaa Allah mudah . hehe masing masing kan . macam saya haritu bersalin , nak teran dah tapi doktor tk smpai lagi so terpaksa kemut tahan balik , main phone balik . dlm labour room tu haha srs kelakar tapi yg penting teran bila disuruh ok . semoga dipermudahkan ❤️❤️❤️

Kena rajin bergerak, rajin exercise.. Jaga pemakanan.. Pemakanan memainkan peranan ya.. Dan exercise juga memainkan peranannya

Teran bila da betul2 smpai 10cm. Pastu nafas kene mantap. Gituuu

saya 6normal tanpa jahit .. 1czer ..

jangan angkat punggung...

Urutan perineum!

5y ago

https://my.theasianparent.com/urut-faraj-ibu-hamil/?utm_source=search&utm_medium=app