Peluang hamil

Bersama suami sebelum 4 hari nak Period boleh hamil ke? Sampai sekarang period belum kunjung tiba. Sepatutnya 3 hari yang lepas period 😅

8 Balas

sy masa mula2 khwin dulu, selalu cek kesuburan guna opk..tiap2 bulan jumpa hari subur, tapi x pernah lekat,cek upt dah berapa byk,semua not pregnant,smpailah 1 tahap sy dah mls nk test semua,sy bersama je dgn suami bila nak,dah x kira hari subur ke x,Alhamdulillah selepas 3 tahun 8 bulan,sy pregnant,sy tiap2 bulan mmg period,dan sy x pernah sengugut,tapi 24/7/22 sy ade keluar drh skit, dn ingt nk period lh,lepas tunggu beberapa hari x keluar pn..30/7/22 sy test upt, Alhamdulillah double,5 upt sy test semua double line, terus g klinik cek.. betul pregnant..sy cuma nk ckp wlupun kita hari subur atau x,klu Allah nak bagi rezeki anak,dia tetap bagi,awk kena sentiasa percaya ok..

rendah peluang utk hamil.. xsilap sy 2mggu sblm period tu waktu penempelan embrio.. klo telur dan sperm berjaya senyawa, akn mengandung.. sekiranya tdk, akn trun jd period.. kne kurangkn bersama waktu ni.. smggu skali gitu ok.. tp bole je cube 😊

Masih ada peluang untuk prgnt tapi rendah sis. Tu dari apps calendar yg saya guna & itu contoh kalau ikut period cycle saya. Alhamdulillah saya da masuk 20w anak ketiga. Apa pun doala banyak2 ye manatau ada rezeki sis.

2y ago

Ooo mcmtu ok tq sis

ikut jenis badan, sy subur seminggu sebelum period. Seminggu selepas period tak pernah subur walaupun byk kali cuba. Tp bila try seminggu sblm period, jadi pulak.

2y ago

Ye ke sis? Tq2 😍

Bukan xbole mengandung, tapi peluang tu sangat rendah. Tapi kalau Allah dah berkehenddakkan siapa kita nak menolaknya..🙂 semoga ada rezeki sis.

wktu sbur slepas 7hari period . sila dwload apps kesuburan klau nak tahu lagi tepat .

2y ago

tq2

tak .. wktu subur dah hbis

2y ago

Sebenarnya masih bole prgnt, tp peluang tu rendah. Kalau tak, xperlula konsep merancang..atau kna mkn pil atau cucuk atau apa pun cara merancang. Cumanya pada waktu subur adalah waktu terbaik la utk bersama pada yg iginkan zuriat.

boleh jee

2y ago

tq2