Adakah anda akan beri si manja makan antibiotik?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

12512 respon

99 Balas

mula2 x bg sbb nk elak dri on antibiotik.. hari tu baby demam smpi 3 hari.. risau da +ve covid.. lpstu g er hsptl kna swab sbb suhu da 39.3.. alhamdulillah negatif.. lpstu blik rumah bg antibiotik, petang tu demam terus ok.. suhu x naik tinggi sgt.. so mumy da bljr dari kesilapan.. baby ni antibodi masih lemah, perlu ubat utk bantu lawan sakit tu.. xboleh nk harap ubat demam sja atau cara tradisional semata2.. ikhtihar yg terbaik utk baby atas nasihat doktor.. 😊

2mo ago

antibiotik perlu prescribe dri doc xboleh suka2 Beli dri farmasi

Dulu saya takut nak bawak anak ke hospital.. mungkin saya terlebih risau apa yang dr akan buat dekat anak saya .. sebelum ni anak saya kerap demam .. pertama kali masuk hospital .. dr on antibiotik selama 14 hari atau lebih .. alhamdulillah anak saya membaik dan kurang demam sekrg .. skrg saya ikhtiar bagi suplement 4life untuk anak saya .. nampak perbhan .. makin bijak .. sihat .. tapi semua atas keizinan allah

Mommy semua tadi pergi klinik dan doctor bagi ubat antibiotik untuk diminum , tapi baby saya masih sebulan lebih , bbay saya ada keluar cairan dekat telinga dan selsema , saya takut , bukan ke baby tak boleh minum ubat

9mo ago

biasanya doctor bagi antibiotics refer umur dan berat

Ape je kalau doc yg sarankan sy akn ikut sbb doc lebih tau ape yg terbaik untuk ank kite..

saya bagi vitamin je dekat baby . Tapi vitamin dan antibiotik sama ke ?? plus pernah bulan lalu dia demam tapi doc da bagi ubat demam 1thun 🥹

12mo ago

baby start Makan 6 Bulan mami . so ubat dah boleh diberi atas Sarankan Doktor . sebab Anak Saya Bawah 6 Bulan Doktor Tanya check tiada ubat + disuruh menyusu sekerap mungkin .

sbb doc ckp xpe klu perlu kne bg..tp yg xsesuai ubat demam yg ad paracetamol ubat batok & selsema..klu ubat demam yg selamat utk baby ibuprofen

time warded je , kalau kat rumah tak bagi.. kecuali ubat demam .. kalau sakit teruk better mommys g hspital..

saya bg atas nasihat doktor.tp sy bg dua hari je n nmpk dh makin sembuh.saya nk anak saya sembuh n sihat.

baby masa selesema hingus nya warna hijau dan berbau doctor bagi antibiotik,sebb ada jangkitan.

jika perlu baru bagi makan n atas nasihat dokter..sbb ubat ubatan bukan bole suka" bg anak..