Adakah anda bercadang untuk kembali bekerja selepas bersalin?
Voice your Opinion
Ya, saya tidak sabar!
Tidak, duduk di rumah saja
Saya tidak bekerja sebelum hamil

21799 respon

65 Balas

Mmg ya, tp xadalah sampai tahap xsabar sbb dah MMG kerja sblm kawin lg. Dpt cuti 3 bulan nak sambung cuti jaga anak banyak komitmen lain nak kena fikir & ada anak2 lain yg sedang membesar yg perlukan duit utk membantu suami..Jauh disudut hati nak tinggalkan anak lps hbis cuti besalin tp tetap jugak cekalkan hati bagi IBU2 yg berkerja demi kelangsungan hidup..

Plan nak kerja lepas anak habis breastfeed 2 tahun stengah .. Tapi rncangan Allah lebih baik . Tak smpat nak kerja , dtang rezeki no 2 . Masih dalam 2 lagi , nak kerja atau duduk rumah .. Kalau tiada halangan , nak kerja babtu suami ☺️

Bisnes sendiri sambil jaga anak. Tidak mau kerja d mana2 tanpa anak. Sa sudah berjanji mau jaga anak sendiri. Tidak mau panggil pengasuh. sebab bagi sa... moment membesarkan anak ni cuma sekali. Tidak akan terulang lagi kalo anak sudah dewasa

3y ago

blh beranak lgi again n again klau suami mampu is ok

sy tidak sabar tu tak laa...kena kerja utk mencari rezeki so that blh tolong husband...but last year sy pregnant bnyk masa kt rmh sebab pkp pkpb..lepas bersalin pn continue plak pkp pkpb so start april 2021 ni dok p kerja mcm biasa..

Sa bekerja swasta & memang rancang tak nak kerja lgi. Sa nak menjaga anak sa sepenuh masa. Sa nak bentuk anak2 sa dr kecil. Lagi pun moment anak membesar tu sekali je. Lepas beberapa tahun tak akan kembali lg

sda biasa ada incomes sendiri,bila nk bli sesuatu tak yah nak minta² dkt laki or tunggu laki hulur😅😅so lepas bersalin nanti ttp kmbali bekerja.

slps 2 bln brpantang time tu start pkp tp company still go on under contraction developer even office time work..rasa sedih sbb brpisah nagn baby huhu

bekerja.. tapi tu la.. nk kena cari pengasuh untuk anak.. dlm masa yg sama risau jugak nk lpaskan pd pengasuh time2 covid ni.. 😑😑😑 dilema...

3y ago

btl tu nak srh parents jaga xblh derhaka even kita byr lbh huhu

Yup..nak kembali bekerja. Tapi xde la sampai x sabar sangat😂..Just nak bagi anak umur setahun dulu sbb lahir premature.😊

Plan nk bekerja slps brsalin tp husband x izinkn..kena lah tukar kerjaya jd fulltime housewife plak lps nie😂😂