Berat badan tidak bertambah

Berat badan saya tak naik2 dari awal kehamilan.. still 46 kg until now..cuma naik 300gram je 🥹 saya sangat kurang selera makan..doktor pun bising sebab berat tak naik2 takut baby kecil..boleh bagi cadangan tak untuk saya apa yg perlu dibuat..apa makanan yg boleh menaikkan selera makan

6 Balas

Saya pun 20w. Berat maintain dari bujang, mengandung, gugur, mengandung lagi sampai skrg 5 bulan pun maintain. 1st trim dulu turun 1kg. Skrg dah ada selera makan, makan bnyk je, kudap2, tp still berat sama sebab saya cepat membuang.

Skrg berapa minggu sis? Saya pun berat maintain dr 1st booking buku sampai harini, klu bln depan xnaik kena jumpa pakar pemakanan. Padahal sy makan banyak je berselera je, tp taktahuuu lah knp tak naik. Mungkin lps mkn membuang huhu

11mo ago

Sy nak masuk 19week dah sis.. berat masih sama dr awal..risau jugak ni.. harap baik2 je untuk kita 🤲🏻

Sy 3 bulan brt badan drop 3 kg dr 49 trun ke 46 loya truk sgt tk leh nk mkn.. Masuk je 4 bulan naik 47kg... 5 bln 49 ni nk tmbg 6 bln nnt x thu naik brpe🤭.

sy 21w 46kg jugak .bmi normal ..tp baby membesar dgn baik ikut minggu ... dktr kata sy sbb kurus kecik ...

sy lost 7kg. dok tak ckp apa.. 😢

11mo ago

smaa baby lebi hari lg... dri spatutnya... heran berat bkurang

Vit c ada amik?

11mo ago

Yaa.saya ada ambik vit C