Ibu, bayi anda ada masalah berat badan tak?

Berat badan bayi mengikut WHO: https://my.theasianparent.com/berat-bayi
Voice your Opinion
Meningkat setiap bulan
Menurun setiap bulan
Turun naik setiap bulan

608 respon

17 Balas

Anak sy every months naik elok. Masuk je setahun, dia da start picky eater, berat menurun sikit tp masih atas border putih pon nurse da bebel2 dah. It's normal when they're starting to explore new things. Sel otak tgh berhubung n start nk berjalan berlari bagai. Mmg akan kurang mkn. Tp tetap offer mknn berkhasiat. Biar skit dia mkn, tp konsisten offer them healthy food. Bila perutnya mula lactose intolerance, lagi la ssh nak mkn. Tukar susu pd susu soya, so far, semakin baik. Selera pon ok da. Mummy's semua jgn risau, sentiasa pantau pemakanan anak2 je. As long they're healthy and growth well. Good luck.

Alhamdulilah anak saya time lahir 2.7kg sekarang dah 6.3kg checkup for 4 bulan.. lagi 2 hari masuk 5bulan belum tahu berat berapaa

baby umur sebulan lebih Alhamdulillah berat badan makin naik.. sekarang 4.6kg.. lahir 2.7kg

anak sy berat xmemuaskan...8bulan 6.6kg ja...makan semua ok bnyk..tpi naik berat sikit ja

bby da 7 month.. naik je berat.. tp naik tak byk sjak bby da mcm2 pndai nyee

Alhamdulillah~ 2 bulan lebih maybe berat dah 5 kg lebih

dh 5 bulan.. alhamdulillah naik tiap bulan..☺️

bby 9bln naik beberapa gram je..kurang mkn npe yee

time demam batok xde slera mkn berat bdn trun...

anak saya 11m and she start kurang mkn . how eh