5 bulan pregnant

Berat asal 64 and now 66kg Berat naik 2kg ja normal ka mummy pregnant dkt 5bulan dah..

18 Balas

sy pun bru 5bln, asal 56kg 1st trimester trun 4kg so jdi 52kg mse 11weeks aritu. Check bln nie berat 57kg kiranye dri asal 56kg naik 1kg tpi nurse sound. Suruh jge mkn🙄sy bru jer start mkn nsi msuk 16weeks sblm nie nsi sesuap pun tk msuk. Minum oats and nestum saje. Seems its my 1st pregnancy sy mmng tk tau pe2 sal berat trun naik nie. Tpi yg peliknye bru naik dh sruh jge mkn tk tau nk buat mcm mne.

2y ago

tulah, tk tau nk buat mcm mne lg🤣

sblm pregnt berat sy 56kg, bila dh pregnt muntah2 xde selera lgi.. x boleh mkn nasi, jdi mkn mee sup je.. turun 6kg.. bila trimester ke 2 naik sikit2 sampai risau. 😒 bila dh boleh mkn skrg lgi2 lps raya berat naik sampai 2-3kg 😂😂.. bahaya2..😂 nk diet x boleh.. x mkn skrg mmg mggigil.. mkn byk pun lapar lgikn mkn sikit 😂😂..redha je lah.. now dah 6 month

Mcm saya pula bmi 27.4 . Berat sebelum mengandung 63kg . Lepas raya checkup ni skrg dah 19week berat 62kg nurse tak bising pun sbb saya kan da kira overweight 😂 So kira normal lagi la kot Unless turun mendadak @ naik mendadak . Ada fews month lagi maybe akan cecah 65kg . Tapi ada probability untuk naik sampai 70kg tak eh nanti ?

2y ago

Adaaa! Hahahah sy awal2 siap turun lg. pstuuuu, start masuk bulan 7 mashaAllah 😂 dgn raya, dgn lapo x kena masa

badan masing2.. rasanya normal jer.. mcm sy berat asal 60.5kg.. skarang dh masuk 5 bln.. berat 61kg.. naik 0.5kg jer.. nurse xde kata apa² pom.. dia kata normal.. asalkn jgn naik mendadak sgt..

sye nk msk 6 bln ...brt asl 69 skrng 75.5kg . rse mcm x mkn bnyk sngt tpi x thu lh...kdng stress gak pkir sbb tkt sangkut gdm ...hrp x

Saya first preg hri tu berat 58 sja,nurse tnya knpa x naek lg dan skrg kndungan nk masok 7 bulan naek 63 dokter bsing ckp berat sy naek😒

2y ago

Kan?! Dh start masuk 7 bln tu, cpt btl berat naik huhu

Normal je.. semakin baby membesar, berat ibu pun akan bertambah sebab berat baby dalam kandungan dan juga kandungan air ketuban

normal je , tapi saya berat tak naik naik sebab saya alahan lagi. saya dah 18w , tapi berat saya masih 62kg. hb pun rendah.

Saya 6bulan, mula² buka buku berat 78.3, skrg baru 78.5.. doc ckp asalkan berat baby sm gan umur kandungan xde ok je

Sy 6months. berat sblom 50kg skrg 51kg je. bmi 19. nurse tak bising sbb tau alah teruk. lgpon saiz baby ok je