berapa minggu baby gerak??

berapa minggu baby gerak dlam kndungan?

27 Balas

Rasanya baby start gerak awal dah. Cuba dapat rasa pergerakan baby tu berbeza itu orang. Ada yg seawal 16 atau 17 weeks dah rasa. Macam saya, 20 weeks lebih baru start rasa pergerakan baby

saya 21w ikut org jgk bdn saya berisi lani klu letak tgn dkt perut punn dh rasa dh dia gerak dlu xbrasa langsung bila letak tgn dkt perut

setiap ibu tak sama pengalaman. selagi scan baby okey takda apa yg perlu risau. cuma kalau around 27 week keatas kena alert la

17 minggu dah rasa... bila dpt rasa tu, rasa mcm xpnh preggy plak🤭.. skrg 18 duk excited bila rasa gerak²...

1st baby, 20w keatas...rsa cm angin2 ja...dh msuk 22w tu dh kuat ckit...klu dh ad ank 2-3 myb dh rsa 17w...

klau sy 17minggu keatas dh rsa dh...baby bergerak rsa geli2...seronok rsa....🥰🥰🥰

16w dah rasa mcm flutters. makin lama makin jelas gerakan mcm menendang tu.

ikut pd individu , sy ank no 2 .. 14 weeks dh rasa baby tpi x kuat sngt

3y ago

saya 12minggu dah rasa gerakkan bby ..semalam..tiba2 bby tendang kuat sbb semalam saya tgk abah mkn keinginan saya.mungkin bby marah kot abahnya mkn lauk keinginan nya..😃terkejut saya..bby tendang..kuat juga

saya anak ke dua ni..15weeks da dapat rasa pergerakan dia

nak tnya . kalau 6week 5hari scan agak2 dah nmpak ke ?

3y ago

awal lagi sis.. setengah org cepat nmpak.. setengah tu lambat.. klu nk selamat dan jimat tunggu lah sampai 8-9 minggu.. mungkin akan nmpak degup jantung sekali