Tempoh susu baby

Berapa lama ye nak susu baby sampai dia kenyang ?

3 Balas

Kalau direct mmg lama. Ikut demand baby. Kekdg 40 minit mcm tu. Kalau sis taknak stress2 atau sis byk kerja nak buat. Sis pam & bagi botol je. Kalau botol. Sekejap je dia kenyang. Lama2 sis tau anak sis minum berapa oz sekali minum.

10mo ago

Baby bawah 30 hari jgn bagi botol or puting tiruan dulu, Takut nipple confuse. Kalau atas 30 hari boleh bagi botol. Kalau mmg ada dgn baby, direct feed je sampai dia lepas sendiri atau diam atau tido. Kalau ibu bekerja, boleh slow2 pam n bottle training lepas baby umur sebulan keatas. Cara nak tau cukup susu ke x Kalau df, cek pampers tgk kencing berak anak okay tak. Kalau okay, maknanya cukup susu. Sbb df mmg x boleh sukat berapa amount susu. Kalau xde keperluan pam, hanya df dah mencukupi. ☺️

kalau dia lepas sendiri maknanya dia dh kenyang , kalau baby sye mcm tu

feed ikut demand baby.