berapa hari tempoh duduk wad bila anak ada G6PD?

berapa lama tempoh duduk didalam wad waktu covid ni ya? sebelum tak ada covid ni 6 hari kene stay kat wad. so bila ada covid ni sama jugak ke?

5 Balas

jan 2020 baby 4 hari jg baru bole keluar dr wad lepas bersalin sb g6pd tp sellunya 5hari ke atas tgok keadaan baby jg la sb baby sy jaundice tnggi sgt kata doctr biasa la baby g6pd kn.. xtau pulak sejak covid nie mcmna..

5 hari sis... klu g6pd.. banyk kn bagi baby minum susu supaya turun.. kuning dia leps tu.. kerap kn bersihkan tali pusat baby supaya cepat tertangal Dan juga pastikan tali pusat babby setiasa kering OK..

maaf saya tiada pengalaman anak yang mempunyai G6PD, mungkin ada mommy2 lain yang tahu dan blh bantu mommy☺️

Anak saya dulu 10 hari dok hospital.. alhamdulillah kuning dia tak tinggi bawah 150 camtu..

notsure sbb xde pengalaman