Berapa kali anda membuat UPT test sebelum ke klinik untuk pengesahan?
Voice your Opinion
1 kali
2 kali
3 kali
4 kali
Lebih 4 kali

3453 respon

21 Balas

1x je. Sbelum ni cek upt asyik negative je. Tahun 2019 x period lgsng. Tahun tu paling byk guna upt. Tahun 2020, dari bulan 1-5 period regular. Bln 6 x period, 2 mggu lwat period terus cek upt, naik double line. X pcaya. Terus g klinik scan. Alhamdulillah now dh 26 weeks 🤲🏻 1st baby after 2years 5 months waiting.

Tak buat langsung. 2bln xdtg period. Irregular period. Malas nk fake hope, tp sbb badan rasa lain mcm sgt, so ambil option ke kk utk check up. Tgk2 positive pregnant 1st baby after almost 2years getting married.

7x. sbb dah 10 tahun kawen bila double line tu mcm x prcaya.. nk g klinik,kena kuarantin 2 mggu pulak. so mggu ke 3 upt double line baru dpt g klinik. dok tahan perasaan excited tu. 😁

20x 🤣 dah pkai cbd trg2 kuar pregnant pun suami bli lg upt sroh test lg smpai la t line terang brderang😂 mklum la xprnh dpt upt +.

x pernah guna lg...cuma x sihat, muntah2, pening n badan rsa penat y mlampau...suami ajak g klinik...bt urin test and kputusan positive...

sebelum nak buat apa² tindakan check lh untuk kepastian untuk dapat result yang btl check duax waktu pagi 1 hari 1 dan esoknya 1

I confident buat 1x. Lepas tu terus pergi jumpa doctor. Masa tu naluri kuat kata ni confirm pregnant. ❤️

Kali pertama my husband tak percaya. Suruh buat depan dia 🤦‍♀️

Saya, 1 kali je buat upt sendiri. Alhamdulillah mmg positive.

tidak pernaa..sy ingat masa p klinik ingatkan ada penyakit perut