CAJ PERUBATAN ANTIBIOTIK PADA BAYI BARU LAHIR

Berapa harga yang dikenakan hospital kerajaan jika bayi sudah boleh discaj balik,selepas bayi diberikan antibiotik selama 5hari???

10 Balas

saya dulu hospital kerajaan . kena masuk antibiotics sbb ada sepsis ke septic spot nama dia tu yg kuning mcm nanah tumbuh dkt celah ketiak . satu biji besar then sebelh lagi kecik . 2 hari admit masuk antibiotics sampai bnda kuning tu pecah sendiri ,then masa kluar tu bayar bill 30 rggt lbih jer .kos satu kali masuk antibiotics tu tak silap saya 3 rggt jer . then lain2 cas pulak ialah ambik darah cek takut ada kuman . total sehari admit 3 rggt .memang murah hsptl kerajaan bagi . servis pun sangat baik .

Kalau bab kerajaan ni selalu cost bawah rm1k.macam kawan saya anak dia warded 10hari sbb jaundis.dia bayar rm400. Tapi saya 2hari je anak boleh balik even ada mild jaundis bayar rm45. Kalau awak ada bsh mungkin akan ditanggung bawah mysalam.

Maaf sis tak pasti. Mungkin ikut hospital juga charge nya. Lain hospital, lain charge nya

Tak sampai RM100 pun kalau tak silap.

dlm 100 lbh rasanya..biasa on antibiotik 5 hari je kan

4y ago

Antibiotik 3,5&8 hari

Sis knapa ank sis masukkan ubt antibiotik ye

Sy dlu dlm2 80lbih...sminggu ank dduk NICU

Bby sy utk 6 hari rm86

X pasti pula sis

Xpasti