Berat bayi 7 bulan

Berapa berat baby yg sesuai untuk usia 7 bulan n berapa berat baby ibu2 skrg? Anak sy susah betul nk bg makan, berat badan dia tk naik2 sejak usia 6 bulan

10 Balas

anak sy 6bln lps makan baru la berat naik dalam 6.4kg..skrg dh 7bln xtau la plk berapa berat dia..lama dh x timbang tggu 9month nnt next checkup 😂 sy ada bg vitamin seven seas dalam susu dia..sehari sekali since umur dia 3bln sbb masatu berat susah naik dan kurg mnyusu..skrg nmpk ok sgt dia selera makan..sng nk membuang jgk..dan susah nak demam@flu..

1mo ago

Semua farmasi ada jual ke vitamin tu ye. Sy pun nak try bagi untuk anak laa. Sebab dia tiap2 bulan mesti selsema, dengab makan pun kurang.