Nk share pengalaman beranak induce je😂

Beranak 39 minggu 4 hari.. berat baby 3.2kg.. 16.6.2023..bby girl.. mulai dari tanda2 beranak.. 2 hari sblm beranak tu sy start contraction tapi masa x tetap, kerap juga la kdg tiap 15 minit tpi msih boleh thn, pinggang sakit pstu sakit mcm period pain,lendir2 mcm mucus plug pn makin bnyk kluar, sehari sblm brnk ada drh dgn lendir tapi siiikit je, msa tu contraction x kuat sgt, ptg kul 5 sy turun jalan2 pusing2 taman.. tapi hairan situ sbp masa jalan pun sy ttp rsa sakit.. sblm ni kena kontraksi palsu je.. mlm jam 12 tu sy rsa sakit contraction tu mcm makin kuat.. bila smpi hospital dr cek 1cm.. pstu scan air ketuban pula kurang.. dr tolong buka la bukaan tu seluk punya seluk agak ngilu jugak🤣lps tu banyak lendir drh keluar,warded terus mlm tu.. esok 15hb kul 6 ptg dr letak ubat induce kt bawah tu.. pukul 1 ptg cek baru 2cm.. pstu masuk belon.. Start je masuk belon tu sakitnyaa.. ada org x rsa sakit, tpi sy rsa sakit..sy mnta ubat tahan sakit yg jarum kt punggung tu, terus sy trtdr😂 16hb tu kul 10 pagi dr cek 3cm dah terus msuk labour room, dr buka belon tu.. so dri kul 10 tu smpi kul 6 ptg baru beranak.. tapi sy ambil ubat tahan sakit epidiural tu yg cucuk kt belakang pstu ada hos tempat msuk ubat tu.. so sy xde la rsa sakit sgt trtdr adela😂 kul 4ptg sy dah rsa sakit tapi boleh tahan cek dah 8cm.. epidiural ni boleh tambah2 dose klu x tahan, tapi klu dah dkt2 beranak tu ttp rsa jugak tapi x rsa sangat sakit tu.. pukul 6 ptg lahirlah seorang puteri sy💕okey tu je.. korang share la#bantusharing

2 Balas

Ohh yg cucuk kat punggung tu epidural ke? Sy pun xthn sakit and minx kat nurse ubat thn sakit, nurse cucuk kat punggung, sy pun tak tahu tu epidural, dah cucuk pun sy still rasa sakit contraction juga

10mo ago

Kiranya awk kena cucuk kat punggung pastu dgn tulang belakang sekali ye

tahniah