SAKIT INDUCE TAPI JALAN TAK BUKA

Assalamualaikum semua.. pagi tadi sy induce pkul 7 pagi.. smpai pkl 3 ptg mcm tu tak rsa sakit..dh pkl 3 lebih sakit makin kerap..sampai skg pkul 9.30 mlm makin sakit sgtยฒ tapi jalan baru 1 cm..boleh bagi tips x..sy dh mcm xtahan smpai esok???

1 Balas

Wsalam.. lambat jugak tu bukaan. Sy dulu pagi induce yg msuk pil kat bawah. Kul 3ptg da masuk labour room bukaan 3cm. Bersalin 11.52pm. Dah cuba jalan itik? Nanti takut kena induce drip pulak untuk cepatkan bukaan. Klo ada air selusuh or air zam zam boleh minum. Selawat banyak2. Cakap2 sikit dengan baby.