37 minggu 4 hari

Hai nak tnya time kndungan sy 37 mggu 2 hari tu pda tgh hri sy pnya pinggang trasa sakit sgt tp sy biarkan and then sy tdr je trus time tu cuba nk hlgkn rsa sakit pinggang tu and bila trbngun dri tgh hri sy rsa demam lutut kaki smua sakit dekat jam 3 petang tu rsa mcm sluar dlm basah sikit and then bila makin gelap jam 5 ptg bgtu mula la sakit d bahagian bawa perut lagi2 bila nak bejalan trasa sakit sgt d bwa perut . Ada masa bila perut mngeras trus rasa nak mnangis sy biarkn ja manatau fake contractions and bila dah mlm sy sdh tak tahan husband bawa pergi hospital jam 9 mlm begitu sdh smpai d wad besalin nurse cek bukaan da 3 cm time tu kena swab bila swab trus dpt kputusan yg sy positif covid . Degupan jantung sy pn laju smpai mencecah 140 keatas so doktor review dgn hospital lain trus time tu doktor transfer sy kat hospital lain. Jam 2 subuh naik ambulan . Jam 4 subuh lebih tu da smpai kat hospital yg sy kena pindah kn trus masuk d ruang emergency covid time tu darah bnyk kena ambil lpas tu ada kat hospital yg bru sy kena pindahkn tu cek bukaan rahim tp 2 cm . Jam 5 subuh begitu sy d pindahkan d wad lain wad covid dri sana sy mula hlg rsa sakit perut dan pinggang and ada masa tu sy kencing bewarna hijau . Bila buang air besar najis sy pun bewarna hijau. Sebelum tu nurse yg cek bukaan trus ada darah kluar tu pun sikit tp mkin lma makin lain . Hijau cmpur keitaman bila sy lap tisu d dekat kmaluan sy. Sy kencing kmarin sy pun heran kencing sy bewarna ijau. Lps tu hari ni pun kencing sy bewarna ijau juga . Bila sy kencing balik dia balik pada warna normal.. sakit d bahagia belakang je kdg ada rasa nak kencing tu rsa mcm nak jatuh je perut tu rsa mcm mw menekan dekat bawa tp perut tak sakit pun.. ada yg prna tak mngalami mcm sy ?? Skg sy kena hbis kn kuarantin d wad covid slama 11 hari.. ##ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

sllu nya klu klur hijau nie bhaya..tkut baby tmkn najis..klu sis d wad,ok la Ada nurse..

Semoga baik2 saja mommy dan ank dalam kandungan 🙏

1y ago

Amen . Tpi gerakan bby dlm perut okey juga . Tp tida tau la kalau kesan yg sy kena jarum untuk perlahan jantung . Sbp jantung sy mencecah 150 degupan dlm seminit.. tula sbp sy kna bagi jarum