makanan mempengaruhi quality susu ibu

Benarkah makanan apa yg siibu makan akan effect pada bayi? Contoh, kalau ibu makan ubi/kentang boleh menyebabkan anak nanti sakit perut sebab angin.. Kalau si ibu makan cabai, nanti anak akan sakit perut, cirit birit.. Betul kah ibu²?

3 Balas

Betul sis, sbb makanan tu d serap dlm badan ibu, automatic nutrient yg d makan tu la akan d hasilkan jadi susu ibu.. berkenaan contoh ibu makan ubi kentang, anak akan sakit perut x 100 % betul sbb bergantung dgn penerimaan badan anak juga

Try & error... Sy makan jagung anak jadi kembung

Kena try n error. 😁