7W3D pg buat scan, doktor ckp rahim ada sedikit bengkak. Check UPT negatif

belum nampak ada baby, just rahim ada nmpk bengkak sikit mungkin preg atau nak period dah. Upt pun negatif jee. Confusednyaa ada tak mcm sy? Doc suruh check dlm 2w lagi jika tak period #firstmom #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #bantusharing

7W3D pg buat scan, doktor ckp rahim ada sedikit bengkak. Check UPT negatif
8 Balas

bagi saya yg ada pengalaman mcm ni better sis pegi klinik yg berlainan pulk untk sahkn betul ke atau tak yg doc mula2 tu kata sbb saya 1st pegi klinik doc ni kata mcm ni tapi bila pegi klinik lain pulk doc tu siap scan nmpk baby da sebab tu lain klinik lain doc dan peralatan pun main prnanan

Ada juga kes yang upt negatif tapi hamil. Ni terjadi kepada 2 orang kawan saya sendiri. Upt tak pernah positif but tup tup bila scan dah ada kantung, dah ada jantung. Depends pada orang sis. Try scan 2 minggu lagi or amik bhcg untuk double confirm.

12mo ago

dalam RM100+/-

kadang ada juga upt negatif tapi tahu tahu pregnant . sebab kemungkinan hcg dalam badan terlalu rendah smpai tak dpt detect . kalau nak , lagi bagus ambil ujian darah atau tunggu next 2w , scanning lagi . mana tau ada rezeki 😊

Kalau upt negative means x pregnant la tu. Sbabtu xnmpak baby lagi. Maybe nak period tu tunggu je 1-2w ni. Blh check balik upt nnt lepas 1-2w

sis kalau 7w , if betul2 pregnant , dah adaa kantung dah walaupun tkde baby . kalau dah upt pun negetif mmg komfom u tak pregnant

Macam ni jga sy dlu sis . Kata ada bengkak mgkn nak period atau pregant . Pastuh cik upt positif baru doktor kata pregant

kalau upt negative mkna nya x pregnant lh sis. kalau pregnant upt mesti positive. even line samar pon kira positive.

itu gmbr pundi kencing. xde gmbr mnunjukkn rahim bengkak. upt -ve means tidak hamil. cuba next cycle ye

12mo ago

a ah betul sis..td siang sy g klinik..doc scan mmg rahim shj..xde kantung or pape yg mnunjukkan sy prgnt..doc ckp boleh tgk dr scan..so doc bg ubat utk period..dinding rahim sy xbrapa tebal lg..sbb tu blm period..mgkn dlm 1 atau 2mggu lg bru period..sy bf baby.