Menunggu hari bersalin

Belum ada tanda2 lagi..due 19/12/23 Ibu² yg lain? Sda beranak ka belum?? Hehe

Menunggu hari bersalin
16 Balas

belum. due 12/12 Doktor Kata tggu Masa je. baby da kat bawah sgt Masa scan. Saya cek swasta MMG cek scan.tp haritu NK tgok xnmpk pulak laluan sbbsaya Baru lepas kencing.next appointment sempt o X o terus bersalin. sbb MMG anak2 sblum Ni bersalin sekitar 39w++ari2 MMG Rasa perit dah kalau NK bgun berdiri lama.semoga Kita dipermudahkn urusan bersalin berpantang

sya 13/12 pon blm ada tanda2 cuma perut mengeras kerap ,senak kerap ,kdng cirit . kaki tangan abis bengkak ,cik suami pon kerap2 ajak kluar mkn , tiap 2 mnggu timbang naik sekilo🤣🤣🤣 baby syoq dok menari lagi dlm perut

Sy due 24/12 ...belum ada tanda .tapi rasa bahagian tuuttttt tu kembang..rasa dh ready nak keluar kot..btw ni baby no 3...Sy dh lupa tanda2 bersalin mcm mana..sebab jarak dgn anak no 2 6 tahun,

8mo ago

Aamiin...doc bagi tarikh 11/12 ni Kene induce..10/12 serah diri..doakan Sy ye..berdebar pula rasanye..

due sy 18.12 . tak ada tanda lagi.. cuma banyak kali false contraction.. badan semua dah sakit. perut pum menurun sgt2 dah... sakit tak terkata nk bgn pusing kiri kanan

8mo ago

Sama due.. Tapi baby x nak keluar lagi, last pi check mnggu lepas sebab rasa ada contraction tp tak dak bukaan pn lg. Balik tnggu sakit makin kerap dan makin kuat, tp senyap ja perut. Baby mengusik lebih 🤣🤣

Saya due 16/12, sama juga dh rasa false contrction, bby dh duk bawah, pelvic sakit sht, jln pun x stabil dah.. rasa mcm x sabar nk melahirkan.. dah boring sgt duk kat rumah..

8mo ago

Hehe kan..

Sy due 12/12 blom ade tanda2 lagi sis😆😆...tpi bdn ni xlarat sgt dah ni..tapak kaki,celah kngkng,belakng sume sakjt3 da..doakn sy ye😊

8mo ago

InshaAllah Aminnn

Due 21/12 belum bersalin lgi sis . Semoga kita dikurniakan kemudahan smudah mudahny & bersalin sbelum due . Amin

Due date kita sama sis, 19/12, skrg ni kerap rasa ngilu kt bawah, bby mngeras & sakit pinggang yg teramat sngt,

Saya 9/12/23 tapi turun tanda pun belum ape lagy 🤣.. seronok budaknya kat dalam perut kehulu kehilir 😂

sya 6/12 kne serah diri trlebih due..anak sonok dalm peyut...doakn saya mudah bersalin yew ibu2