Baby Bump tak nampak & berat badan menurun!

Before kawin berat badan 57KG only , dah kawin berat badan naik sehingga 66KG maybe bahagia makan banyak tak ingat dunia after that dah tahu pregnant 12weeks berat badan menurun 63-64KG pergi klinik check berat badan tak normal & HB low untuk pregnant women. Makan memang tak lalu sejak pregnant dengan alahan teruk badan jadi lemah tak bermaya macam sebelum ni. Kenapa ya saya jadi macam ni?

1 Balas

Tu first trimester sis. Saya pun masa 1st trimester turun berat badan. Lagi ringan daripada berat sebelum mengandung. Walaupun tak lalu makan, sis cuba juga jangan biar perut kosong. Boleh makan buah buahan dan minum susu atau biskut. Macam saya, menderita rasa kena gastrik masa 1st trimester. Tak lalu sangat makan