Emosi Ibu Sedikit Terusik

Beberapa minggu ni emosi saya agak terganggu. Saya dan pasangan ttc agak lama sebelum dapat merasai pengalaman mengandung kali pertama. Allah Maha Baik selepas hampir 2 tahun anak pertama sekarang saya hamil lagi anak ke2. Baru baru ni saya buat detail scan dah sudah tahu gender. Entah kenapa dari awal pregnant orang sekeliling berharap saya mengandung baby boy. Tapi ternyata baby girl lagi. Kami tak rahsiakan dari family dan kawan2 bila ada yg bertanya kami bgtahu gender girl tapi seolah macam tak excited, ada yang cakap “takpela nanti si polan2 mungkin mengandung boy” (ipar) didepan saya, “ala girl lagi ke kalau boy kan best complete dah”. Kami tahu dalam family kami memang ramai perempuan. Jadi mereka ni berharap. Ini mungkin last pregnancy saya memandangkan faktor usia dan komplikasi. Jadi saya sedih, sebab they were talking about my baby, shes inside me and shes listening to you. Saya jadi emosi & jauh hati. Now macam jadi defensive. As for me & husband kami bersyukur yang teramat sangat sebab this baby is like a miracle, bonus untuk kami yang menunggu cukup lama. Maaf terluah disini & teremosi pula😌

2 Balas

eh sye plak geram ble bce.. sbuk je dyorg nie eh..ptut nye share la kegembiraan.. x kisah la bby boy ke girl ke.. its a gift kn.. xpe sis, boy ke girl ke sye doakn pregnancy bjalan lancar & dmudahkn urusan bsalin nant 😊

Kuatkan semangat 💪