ada x mommy² kt sini 32w 3d tp mommy n bby jantung laju🥲 risau kt bby je..jantung naik 178-trun 160

bby jantung laju

10 Balas

stakat ni dri 27mggu 4kali checkup kd nurse trus sruh g kk jmpa doktor tp tu la..time doktor scan jntung ok plk 160 ke bwh..yg prtama hritu je doktor sruh g hospital sbb scan pn jntung masih tggi..tp smpai hospital xkena thn pn buat ctg je tp mmg jntung bby naik trun doktor ckp utk kndung bwh 35mggu masih di anggap normal jntung laju tp klau brterusan kena pntau la..yg bahaya klau jntung trus tggi tp xtrun² tp sy ttp risau sbb skrg da 33mggu stiap checkup kd jntung bby msti tggi🥲 lg 2mggu nk masuk 35mggu

pernah dulu masa 31w checkup kk nurse check degupan jantung baby tetiba naik 165-170 mcm tu. nurse dah risau kot kot baby ada stress ke apa sampai tukar 3 kali alat tu sama juga. last last nurse suruh saya bertenang cakap dengan baby bru okay bacaan. kadang tu bila kita terlampau risau kan anak pun akan efek juga pada dia. or maybe kita tk makan pagi sblm checkup ke. inshaa allah tkde pape

1y ago

Oo..hrp mcm tu la risau jgk sbb doktor ckp klau jntung bby tu brterusan laju je mgkin ada masalah dgn bby🥲 sbb sblm ni pn jntung bby laju jgk tp trun naik trun

sy punya start 3rd trimester mmg jantung baby xlebih dri 160, n kena repeat ambil rate jntung smpai la 150 kebawah, lama jugak nk tunggu dia turun, nurse tanya dh makan ke, mmg dh makan, tpi ttp naik jugak, last sekali nurse suruh bawak air masak, minum air byk² waktu nk cek up tu alhamdulillah, sekali ambil 140-147 jantung baby

1y ago

Oo..ok nnti tiap kali nk checkup bwk botol air, mgkin btl sbb mase sy 30mggu hritu sy masuk hospital sbb ada jangkitan kuman paruh² sy mmg minum air masak bnyk n tiap kli nurse check jntung bby ok je..lps kluar hospital duk umh mgkin kurang minum air sbb tiap kali checkup kk msti jntung bby laju dri 27mggu hritu da mmg jntung bby xcomel da naik lama nk ke trun tu lmbt🥲 mgkin sy kena minum air masak bnyak²

saya haritu check up kat kk jantung baby 177 nurse dah risau dia kata jantung laju sangat ni . lepastu ada nurse lagi sorang suruh minum air bebanyak lepastu jantung baby okay 145 macam tu . kekadang kita tak makan or minum air tu yang jantung baby laju .

saya anak 1st pernah , saya kena syak ada tiroid pastu baby dah lahir pun sama kena syak ada tiroid .. tapi tu cuma syak je lah bukan sah alhamdullillah umur masuk 6bulan baby sihat je

1y ago

inshaallah baby sihat je , doa yang baik2 saya pun masa anak 1st baru lahir hari2 ulang alik ke hospital cek up anak dahla masa tu bersalin secara ceaser

saya pernah pergi kk checkup and kena transfer hosp sebab jantung baby laju 170+ , kena buat ctg . entahla before checkup saya dah bekpes , buat ctg tu Alhamdulillah okay je

sy 7.12 jantung laju..bayi pon jantung laju180..32week 3day jugak... check in hopsital 1 mlm... bykkn minum air masak.. Alhamdulillah xada apa2...

1y ago

kdg2 kita penat jantung ank pon blh laju jugak... misi yg bgtau la.. inshaa allah xada apa2...

lebih 160 dikira jantung laju..biasa jadi kalo maknya demam,kurang minum air,sesetengah ubat2an .kena g cek doc tu puan

Saya baru 11w, doc cek jantung baby 186. Doc ckp jgn jalan bnyk, bnyk kn rehat dan minum air bnyk2 🥴

hmm, biasanya baby jantung memang laju

1y ago

betul..tp doktor ckp klau brterusan itu petanda xbaik jgk sbb jntung bby sy mmg laju mase 27mggu smpai 32mggu tp jntung tu naik lps tu trun blik tp risau jgk