Apakah yang anda berikan kepada si kecil untuk melegakan sakit tumbuh gigi?
Voice your Opinion
Gel tumbuh gigi
Teether/kain sejuk
Ubat klinik
Rantai manik teether
Lain-lain (Kongsikan)

12369 respon

60 Balas

sentiasa urut slow2 area muka kawasan pipi setiap kali lepas mandi supaya baby rasa selesa tidak akan terasa apa2pun bila tumbuh gigi

3y ago

mcm mana cara nak urut ya.?

saya gosok2 gusi dia. nanti dia senyap je. kalau tak, x sempat apa2 dia dh merangkak merata. nk pakai pampers pun kena kejar.

Gripe water.beli dekat farmasi.masa baby tengah tumbuh gigi bagi minum 3x sehari.baby x meragam..sekali cek,gigi sdh keluar.

Boleh buat ice cream atau benda yg sejuk2 untuk melegakan sakit gusi. Org dewasa pun boleh guna tips ni.

sy biarkan aje .. tpi sy bnykkn susu badan .. alhamdulilah dari tkde gigi smpai laa gigi hmpir pnuh

baby saye 3 bulan dah tumbuh gigi,,sekarang dah 6 bulan gigi dah tumbu 4 atas 2 bawah 2

Sa bgi dia mkn jeli. Buah2an n aiskrim tpidlm kuantiti trkawal..

sapu essential oil pstu bg mkn buah sjuk

2y ago

boleh2 .tpi pastikan essential yg diyakini slamat seperti youngliving. eo lain saya xjamin yer. insyaAllah saya yakin ngn eoyL dan mmg saya byk kali amalkn utk ank2 dan diri saya sdri. hehe

Assalamualaikum. Saya selalu bagi grapewater

xpenah ad pengalaman..semua ank2 ok wktu tumbuh gg