Apakah yang anda patut lakukan apabila bayi tercekik?
Voice your Opinion
Tepuk belakang
Terus call ambulans

11775 respon

19 Balas

Tepuk belakang. Membantu masa ada sorg baby ni telan besi size syiling 10 sen. Lega tahu teknik ni. Seram fikir balik

this awareness should be taught to every single parents. first aid is important #TAPxKISSmineral

first aid is important. sbb if call ambulans. they want to come will take time.

dont. DONT TEPUK BELAKANG. KALAU TERCEKIK SOMETHING AS IT WOULD BE TERMASUK DALAM LAGI

2y ago

pastu nak buat macam mana

Boleh melegakan, boleh kluar barang yang sebab baby tercekik.

tepuk belakang sambil posisi kepala lebih rendah dr bdan .

Tak confident nak buat rawatan kecemasan sendiri

Tepuk dulu... then clear the airway.

Tepuk belakang dan usap pelahan..

Cepat cepat pat belakang badan