Tolong saya

Bayi sy umur 1thn 8bln Boleh sbut pkataan tapi xbyk mcm Mama,ibu,ayah,wah,aduh,tu Sy ade terbca artikel..pcakapan ank berkait dgn autism.. Dan sy baca...ank sy punya tanda spt autism mcm Sorok brg dan mainan bwh mejaa Suka main tayar toy car(tapi main mcm biasa juga sorong car tu) Suka hantuk kpala di lantai jika xdpt ssuatu(sy fkir dia mrajuk) Sy konfius laa...tolong la sy...kena bt apaa...atau dia hanya bermain dan tunjukkan emosi dia..

3 Balas

Ceritakan pada nurse masa checkup perkembangan baby ye mommy. Anak saya 1thn 2bulan,juga suka menghentak kepala, suka ulang ulang perlakuan dia, jd nurse pun ada ckp itu tanda tanda autism, tp saya kene tunggu sehingga umur anak 1thn 6bln utk next checkup - khas utk sosial anak. Jd,mommy cerita je sikap dan perlakuan anak pd nurse dan doktor, mereka akan assist mommy 😊

Tak semudah tu untuk diagnos auntism ni. Better puan refer Dr pakar atau inform pada nurse tentang kerisauan puan masa check up rutin anak. InsyaAllah, semoga dipermudahkan❤️

Hi sis mcm mna ank sis skrg? Sb sy sdh mngalami