adakah itu normal

Bayi sy bru 6 bulan,dlam 2 mnggu ni sy bg baby mkan puree, 4 hari pertama bg makn bubur nasi kosong yg di blend cair.. lepas 4 hari bru dia buang air besar, then selang 3 hari yg berikutnye sy cuba bg puree keledek yg dicampur susu bdan, pun sama...still x buang air besar lg, adakah itu normal??

3 Balas

masa nak membuang tu anak sis menangis tak ? najis dia keras ? kalau takde , normal je sis. tp kalau nampk dia mcm susah nak meneran & menangis2 mungkin sembelit. sebab anak dah start mkn, najis dia pun akan jd mcm org dewasa jugak. kena kerap bg air masak dan menyusu. masa anak sy 6 bulan lg sy dah mula bg sayuran hijau dlm bubur, bg senang lawas.

4y ago

Xde nangis..najis dia pekat sikit dr biasa..mekasih ats info

Tkot sembelit

nice