Bayi suka tidur telangkup dan tak boleh letak sekejap sampai susah nak buat kerja. Any tips x mommy

Bayi sukar tidur

3 Balas

hurm adakah telangkup yg puan maksud kan tu baby suka tidur meniarap ek?? jika ank suka tidur meniarap sbnrnye ia sgt bahaya tuk baby di khuatiri baby boleh alami SIDS - suddent infant death syndrome kalau boleh puan try elakkn dari baby tidur meniarap..pastikan baby tidak tidur dengan bantal atau ada sebarang selimut berdekatan atau mainan di keliling baby takut nanti baby lemas.. di sini saya sharekan link ttg kenapa baby tidak boleh tidur menangkup/ posisi meniarap harap dapat membntu puan http://preciouslink.blogspot.com/2012/09/cara-tidur-yang-selamat-untuk-bayi-anda.html?m=1 bagi mcm baby suka mengemping pula ia adalah normal... nk2 kalau anak fully bf mmg dorang xblh hilang maknya...kalau sush nak buat keje sbb bby suka mengemping puan boleh beli carrier bg memudahkan puan utk buat kje .smbil dukung baby boleh buat kje 😉✌🏻

Hi. Baby memang suka tidur sambil dipeluk. Lagi anak rasa selesa. Kena try banyak kali letak baby. Kalau mommy nak buat kerja try guna baby boucer. Tapi kalau baby makan masa nak tidur letak sebab dia boleh tahu mak nya ada sebelah ke tak

Samaaaa. Baby sy pun dah seminggu ni memang susah nk tido. Letak kejap terus celik padehal menyusu dlm sejam dah tu. Last2 mak sy beli kan buaian dpt la bby tido dlm sejam dua itu pun kene popok bg bby lena baru masuk buai.