Pada usia berapa bayi bercerai susu?
Voice your Opinion
6 bulan
1 tahun
2 tahun
3 tahun
4 tahun ke atas

9765 respon

74 Balas

anak prtama 8bln sbab mak mertua ambik jaga . umur sethun lebi bru sy jaga sepenuhnya. anak kedua 6bln lebih sebab anak koma sebulan lebih kat hospital. air susu da tak meriah da

x smpai sbulan dh kering..sbb time pantang, time bru lahir smiggu mak sy meninggal...so kepala rasa serabot runsing...ni anak dh 9 bln abah pulak meninggal ..dugaan apakah

Ank nk susu badan ja. Susu formula dah xnk. Kalau dgn pgasuh pun perah susu minum botol ttp xnk.🥺 skrng 9bulan 1hari. Susu bdn cuma time tidur malam atau hari mommy cuti.🥺

3y ago

bgus lh tu nak susu bdn..susu fm tggi gula...bila sdh 1thn ke atas boleh mix susu bdn or susu full cream..

sya pnya ank skrg 9bln mula dh kurang minum susu...xtaw apa sal susu badan skrg sdh maw penuh petik sejuk adui susu byk tpi ank plk xnk minum ssh hti btl

anak 1st smpai dkt 4taon,yg 2nd sb da biase bg botol mse lahir 6bln die da xnk isap lg pn susu kurang dlm pntang pn xbngkak sgt beza ngn yg sulung...

Ank 1st Dekat 3thn Baru lpas susu... ank ke2 1thn7bln je sbb pregnant ... ank ke3 2thn lebih je .. sbb Anto playschool mse umo 2thn 6bln..

Ank Saya 2bulan lebih dah tk menyusu bdn😔.. Sbb susu tkde.. Sedihnyeee... 😖😖Syukur yg dpt bg susu bdn sampai ank umur 2 tahun...

3y ago

smua ibu sbnrnya ada susu bdn dan ckup utk anak..cuma perlu sdikit ilmu pyusuan..follow group happy breastfeeding malaysia..

time dlm ptg anak kne kuning..dr ckp maybe punca dri susu ibu..so kne stop skjap..lpas tu nak smbung blik susu dah xmeriah 😢

setakat ni ank sy blom lgi brcerai ssu bdn sy sbb dia pun msih 9buln lgi .. dia tknk kpda susu formula dn botol putin susu

no1 2thn lebih,no2 5thn yg no3 tak tahu la mcmmana sb baru 1thn 3bln ,tpi sng kot sb dh campur susu formula ..