samakah menyusu badan dgn menyusu botol mgunakan susu tepung?

adakah sama langkah2 menyusu badan dgn myusu botol sama bg bayi yang bru lahir.

1 Balas

Xsame sis . Susu bdn setiap 1 2jam dah hadam . Tpi fm 3jam baru hadam . Yg same hanya Oz pemberian susu . Contoh bf 2oz . Fm pn bg 2oz . Oz ni akan bertambah mengikut ini ank . Makin besar makin bertambah Oz susu .

5y ago

Susu yg sesuai pd ank ad lah bila najis ank cntik mcm minum susu bdn . Najis Kuning . Atau kuning ad sedikit ijau2 . Tidak begitu cair dan Tidak keras . Xkesah susu jenama apa sis . Asal kn sesuai . Sering munth juga petnde bby xsesuai pd susu fm tu . Bby yg sebln setgh ke bwh ni seeloknya ny 2oz je sis . Sbb bby punya perut bru sebesar biji guli tu . Sis byg kn Klau bg 3oz ke atas dgn perot besar tu je . Awl2 klau bg bby minum susu bnyk dri yg d perlu kn mmg nt dia akn kuat susu sgt sis . Lgpn fm ad kndgn gula xsame mcm bf semulajadi . Tkot ank awk nt obes plak . Masih awal lg awk nk elak .