Bayi dan air masak

jika beri air masak kepada bayi 3bln yang minum susu formula, adakah merbahaya? jika tdak, berapa banyak dan berapa kerap boleh diberi?

2 Balas

Hai sis , seboleh bolehnya umur bayi 0-5 bulan hanya minum air susu yaa , jgn bagi minum air masak ... sbb ada komplikasinya.. bayi hanya bole di beri minum air masak apabila bayi mencapai umr 6bulan dan ke atas ... kalau nak bagi air masak jgn dgn kuantiti yg bnyk... setakat bagi bibir baby tu basah takda masalah ... sis kena rajin membaca artikel tentang baby yaa... ia bnyk membantu juga... 😊

5y ago

Thank you. Saya xbagi. Tp org yg jage bagi. Nurse pon suruh bagi sbb die minum formula. Saya banyak jugak membaca semua kata xboleh so jadik confuse. Anyway thank you

Bayi bawah 6 bulan mesti minum susu sahaja. Utk kesihatan bayi, Puan boleh tanya klinik/ hospital.