hmdf

Hi.bayi saya 4bulan ada tanda2 sakit hmdf tgn mlut kaki...kalau pergi hospital kena tahan wad tak.siapa ada pengalaman.tq

7 Balas

anak sy kena masa umur dia 1 tahun 7 bulan(now dah 3 tahun 4 bulan) x kena tahan wad...just kuarantin kat rumah je, suami pun dpt cuti 5hari kurantin sbb sy pun jangkit hfmd, anak sy kena 5 hari kebah dah...sy 2 mggu lebih baru beransur kurang...p klinik sis...nti Dr sahkan simptom dia dulu

hfmd slalu x kena tahan .. kena buat kawalan d ruma shj .. slalunya pejabat kesihatan akan dtg ruma siasat n bg tahu cara2 nak bersihkan ruma .. klu x silap guna clorox sebotol cmpur dgn air 9 botol dn mop atu lap lantai ..

HFMD selalunya takkanntaham ward. kena kurantin dan ibu kena kerap bersihkan rumah supaya tak terjangkit ke anak yg lain

X admit ward. Tp kena quarantine dlm rumah.

Xken tahan wad pon...

Xkne tahan..

Xkene wad