share

Bayi kena demam kuning @ jaundice? Follow TIPS ELAK KUNING berpanjangan ini! 1. Ibu kena makan oren sunqist 2 bijik sehari. 2. Ibu kena minum BLEND susu, kurma 3 bijik, kismis 7 bijik. 3. Kerapkan menyusu badan. 4. Kejut baby sekurang nye sejam-2 jam sekali bangun menyusu. 5. ‘Kosongkan’ breast sekurangnya setengah jam sebelah breast sekali menyusu. 6. Ibu elakkan makanan herba seperti akar kayu dan halia, lada hitam sebelom hilang kuning nye. Ni untuk ibu mudah berak tak sembelit juga baby berak. Bila buang habis takde la kuning lagi.? Baby akan lebih kerap tido sebab dia dalam keadaan demam. Kuning ni demam tau. Ada yang mengelak untuk berjumpa nurse or doctor sebab kesian baby kena ambik darah. Tapiii... Nak ke nanti masa besar lahir sihat dah umur setahun semua pergerakan. lambat dari kanak-kanak lain.

1 Balas

Good info 😍😍 tp mmg x patut la smpi x bwk jumpa doc. Ptutnya lagi kesiankan bby sakit memanjang dari takut amik darah 😣😣