Kenapa anda bagi si comel hisap puting?

Voice your Opinion
Asyik mengangis
Untuk biar dia rasa tenang
Sebab dia suka masukkan benda dalam mulut
Macam cute je bagi puting
Lain-lain (sila komen)

640 respon

30 Balas

sy bagi puting.. 5 jenis dah sy bg.. semua dia tolak.. Mahal² kau buang dik.. mak is sedih.. tp mulut dia asyik nk menyusu je.. pastu melalak.. di bg ngempeng, keluar susu udah asyik muntah terlebih susu plak.. skrg layankan je ngempeng dia tu.. nk start kerja pun payah..🥹

2y ago

sama

klo bleh mmng tank bgi dia isap puting .. tp dia kuat nyusu .. trlebih knyang krng muntah .. trpaksa laa bgi jgk nsib baik laa dia nak .. cam ank first sy dlu isap puting tanak .. susu botol pun tak nak . kne direct trus susu badan.

nak tidur smbil isap puting .tpi tk nak ad keluar susu sbb ad susu dia mula nk marah. nk isap saja susu tk nak sbb dh kenyang. so bgi puting palsu bru dia tk marah .terus tidur sndiri

2y ago

sama lah anak saya. nak isap nenen. tp tk nak ade kluar susu. kalau keluar mengamuk sangat sampai letih2. last2 sumpat jgk lah puting palsu. elok tido sndri tk payah dodoi

anak saya sebab suka isap jari..sbb tu bagi puting khas..ank²saya masa kecil semua isap puting.. Alhamdulillah tidak jongang..sampai masa diorang sndri xnak isap puting..

Sy xbg puting dh,lps 6buln dia xmau..nk melkt je dgn Sy..botol susu pun dia xmau..skrg Sy aja pkai btol yg pkai straw n mnum dlm cwn je

baby pramatang perlu bg puting untuk exercise mulut nk hisap susu..tu doktor pakar yg sarankan..ada puting khas ntk pramatang

nya menangis kalau dibagi puting nya diam sambil hisap2 puting.. tp klau moody dia okk dia x hisap ,dia bawa cakap..

Anak sy tak lekat hisap puting sampai besar. Bila dah nk masuk 3 tahun baru dia teringin nk try 😂

Tak pernah ajar dan bagi anak hisap puting sebab takut gigi anak tumbuh dan tersusun tidak cantik..

tk elok utk pertumbuhan gigi ank nnt..silap2 boleh jd jongang..Sya tk pernah kasi ank hisap puting