Adakah anda melatih si kecil menggunakan tandas?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

7939 respon

51 Balas

ank dah x pakai pampers since 2thn setengah alhamdulillah pandai g toilet kencing sendiri basuh & flush, kecuali berak bru i tlg basuhkn

3mo ago

ank mula2 nk latih x pakai pampers tu mmg kena amik masa seminggu paling kurang, ada ank 2-3hari dh fhm bila dia terkencing dlm seluar tp itu semua proses, mmg ibu ayah sedikit letih nk ajar ulang alik ke toilet , plg penting kena selalu tya ank nk g berak ke kencing ke, kena bawa kerap ke toilet utk mbiasakn diri dgn toilet spy ank tau d mana tpt sepatutnya nk pegi kalau nk kencing atau berak

Anak sulung saya masuk umur 2 tahun dah tak payah pakai Pampers. Yang no.2 2tahun 6bulan dah tak payah pakai Pampers.

anak kecil lagi.. baru sebulan lebih. tapi sy akan latih dia guna toilet bila dah besar nanti. pasti.

Nanti 1tahun lebih dia sudah betul paham apa y sy ckp br latih.. Kalau x.. Menjejeh2 1rumah

ank sy skrg 12m..masa 8month dh pandai berjalan..dan suka ikut abang kakak guna tolilet😆

Anak dekat masuk 2 tahun dah ajar. Bila sudah masuk 2 tahun dah reti gi tandas sendiri.

Anak start masuk umur 3 tahun stgh da ajar kncing n berak kt toilet

umur berapa yang sepatut nya perlu di ajar anak mengunakan itu

baru 11bulan, ckp nak berak kencing Pon tak boleh lagi 😅

2tahun bru start melatih guna tandas..11bln? Bleh ka...?🥴

3y ago

jalan pun belum pndai ni kan nak g tandas hehehhe