Bila si kecil mula duduk tanpa sokongan?
Voice your Opinion
4-5 bulan
6 bulan
7-8 bulan
9 bulan ke atas

11200 respon

55 Balas

anak saya 5bulan DH pandai kedepan ke belakang..meniarap capai barang..tapi masalahnya sekrg baby Saya malas hahahhahaha..3 hri sekali MCM tu..ikut mood dia ja..kadg3 dia mmc merajuk xmau meniarap hihi..kalau dia senang hati dia kedepan capai barang..kalau dia malas bergerak seminggu sekali MCM tu..huhuhu .puas pujuk dia xmauu

2y ago

sekrg lari laju dah..1tahun dh boleh taktih...1thun 1bulan cekap jalan..skrg lari laju dh

Anak sy 5bln 21hr masih dlm proses nk belajar meniarap, kadang2 bila meniarap tu die rasa penat. Setiap bayi berbeza ade cpt ade lambat. Yg penting die sihat. 😁😚

11mo ago

anak saya pon bgtu...nk masok 6 bulan baqu nk pusing badan...nk meniarap

4 bulan dah boleh duduk tanpa sokongan 3 bulan boleh niarap and 5 bulan tu dah pandai merangkak , excited sangat bila tengok perkembangan anak🤗 . 8 bulan anak saya dah mula berjalan , and now anak saya dah umur 1 tahun .

2y ago

alhamdulillah sama macam baby saya. sekarang dah 7 bulan dah pandai berdiri. mungkin tak lama lagi boleh tengok baby melangkah pulak. yang penting no baby walker, no bumbo seat 🥰

Anak sya dh meniarap , berguling , capai barang cuma duduk tkblh nk seimbangkan lgi . Otw nk Merangkak tu pum kedepan keblkng kadang ii kalau dia nk sesuatu bnda tu dia usaha smpai terjunam kedepan dia 😅

normal ke anak i 4bln belom reti nak meniarap sendiri.. kalau kita tolak dia seselow dia meniarap... lambat ke utk dia meniarap, merangkak dan duduk nti??? risau lah...

2y ago

anak saya 4bulan dah pandai meniarap sendiri pusing sendiri, tu pun sbb saya selalu kerap bg dia tummies.. skg 5bulan dia proses nk seret perut plk nak capai object jauh.. ank lambat xpa asalkan xskip n sesatu pencapaian dia.. jgn cpt lps tu skip.. itu xelok..

bayi sy 3bln½ bleh meniarap..4bln bleh berpusing2..4bln½ bleh mengesok dada..skrang 5bln24hari dlm proses nk merangkap .. alhamdulillah ..so ibu excited sngat bila tngok prkembangan anak ..

alhamdulillah, anak saya 4 bulan dah boleh duduk tanpa sokongan. sekarang 5 bulan ni dah start nak panjat2 pulak. harap2 baby pandai merangkak dulu sebelum boleh berdiri.

Ank sya 3bulan dh pndaii meniarap..4bulan meniarap pastu pndai pusing tpi ambik msaa laaa.. Skg dh 5bulan tiap kali bebai cpt2 dia pusing dgn bt mkaa sebek dia😌😌

I not sure bila tapi my baby 5m da start belajar duduk tanpa sokongan and kekadang takut juga risau tulang tk kuat lagi nk biar dia duduk tanpa sokongan.

2y ago

ye betul.. kita mak2 risau kan.. tapi bergntg pada baby tu sndri... kdg2 mmg ada yg boleh... pengalaman anak kakak sy... dh 2 tahun dduk pon mcm xboleh, sbb bdan dye obes.. tapi masuk 2thn 3 bulan... semua boleh serentak.. dduk dh kuat, jalan semua boleh

Alhamdulillah perkembangan Anak saya 5 bulan,berat 6 kg tinggi 64 cm, dah meragkak laju..org kata rengn badan..x de ya nk megesot2 atau undur kebelakag hahaha 😂