Penting atau tidak bagi anda jika bayi anda berjalan terlebih dahulu tanpa merangkak?

Voice your Opinion
Penting
Tidak

1665 respon

12 Balas

Tidak. Perlu ikut steps dan mesti merangkak dulu. Merangkak sebelum berjalan mengasah motor skill anak. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

anak 1st saya X merangkak. dia duduk dan terus berjalan. tumbesaran ok semua tp cara dia berfikir lain sikit bila dah 9 tahun ni.

anak sulung normal mmg ikut step anak ke 2 tak merangkak tp duduk terus berjalan

Xsure sbb ank 1 xmerangkak & meniarap tp alhamdulillah ank normal je

tidak.. asalkan tumbesaran bukan di tahap yang membimbangkan

Mana-mana okay as long perkembangan dia normal

Ank sya jenis yg merangkak dulu,, baru jln

merangkak dulu baru jalan

as long as dia normal

tidak