HB datar rendah

Baru2 ni doc naikkn pengmbilan zincofer sy kpd 2 biji sehari.. hb sy datar 10.2- 10.3... sape2 ambik ubat ni msti tau derita nk mnum ubat zincofer.. btw sy xpenah skip pon ambik ubat ni cuma nk ikhtiar lg. Sy dh mkn mcm2 dh yg bole naikkn hb tpi xberkesan naik. belek2 kt fb ada nmpk iklan jus mamariam kata elok utk naikkn hb dgn cepat. Ada x sape2 yg ada pngalaman ambil jus mamariam ni? Bole sharekn.. nk tau gak berkesan ke tak #firstbaby

HB datar rendah
42 Balas

saya minum 2 bulan since tahu pregnant je n hb tak naik sgt pun. Plus bagi saya rasa mcm dia overpriced sgt dgn kuantiti 😅 sis boleh tnya doctor utk tukar ubat ke maltofer n mkn sebelum tidur dengan vitamin C kanak2 yg 100mg tu. Murah pun murah sbb saya amalkan mmg tiap bulan hb saya naik dari awal pregnant cuma 10.1 skrg dh 12.7☺️