HB datar rendah

Baru2 ni doc naikkn pengmbilan zincofer sy kpd 2 biji sehari.. hb sy datar 10.2- 10.3... sape2 ambik ubat ni msti tau derita nk mnum ubat zincofer.. btw sy xpenah skip pon ambik ubat ni cuma nk ikhtiar lg. Sy dh mkn mcm2 dh yg bole naikkn hb tpi xberkesan naik. belek2 kt fb ada nmpk iklan jus mamariam kata elok utk naikkn hb dgn cepat. Ada x sape2 yg ada pngalaman ambil jus mamariam ni? Bole sharekn.. nk tau gak berkesan ke tak #firstbaby

HB datar rendah
42 Balas

Sy stiap kali check up hb 11 ke ats je tp xprnah drop 10. Baru-baru ni sy try mkn sunqist sebiji slpas telan zincofer sblm tdur tu.. Alhamdulillah esknya prgi check up hb 12.8,, stakat ni paling tggi hb sy lpas sy try mkn sunqist. Sis blh cuba😊

3y ago

limau suqist ke

Bln lps checkup, hb low. Balik dr kk terus cari bayam, hati ayam n guava. Kerapkan makan. Semalam pergi check up, Alhamdulillah nurse kata hb awk cantik dah. Husband pn prefer utk cuba cara natural dulu sblm consume any product.

saya mkn zincofer ok alhamdulillah..hb dari 13.8 perut 3bulan naik 14.7 masa perut 5bulan..mkn zincofer ngn aiq limau kasturi tanpa gula...msa ank kedua haritu ad jugak mkn jus mamariam ni,hb xbrapa cntik

Sy tak mkn sgt zinkofer ni... ade la seminggu sekali... sbb tkleh nak go dgn ubt tu... tapi gantikan dgn mknan yg bole tmbh darah plus amik terapi delima dan makan delima skli...naik la hb tu...

Sye pon minum jus mamariam dri awl pregnant smpai la dh nk bersalin ni minum ag.pada sye.. Jus ni mmg berkesan. Hb maintain je. . Bergantung pada bdan jgak sis..ade stgah org xserasi..

Tak jugak.bergantung pada badan masing2..saya minum ni jugak..Tak ada apa yg berubah.still ada keputihan,sembelit,HB saya masa tak minum ni lagi ok daripada selepas minum 😅

sy amik zincofer mlm sbelum tido..klu pgi muntah...last mnum susu kul 7 ptg...lpstu mnum air ksong or jus je klu nk amik zincofer...sy tmbah jgk buah jmbu batu...

sis boleh cuba amalkan ubat maltofer . sebab saya pon taksesuai makan zincofer . dr suggestkan makan tu . dia perisa coklat sedap dan boleh makan

saya baru habis sebotol.. tp minum 2 sudu pg jelah.. malam x.. alhamdulillah...hb ok..aritu cek 15.9 harap sampai akhir pregnancy semuanya baik2 je

Alhamdulillah .. Sy amalkn nii masa ngndung . Sy punya hb pun okeyy jee . Maintain . Lepas bersalin . Alhamdulilah ank bersih putih. Halus kulit baby.