#share

baru2 ni ad kes wanita hamil 7 bulan dirogol di area makcili kemaman,kes ini bukan rekaan ye puan-puan,kes ni tidak disebarkan atas sebab2 tertentu..semoga bakal2 ibu ambil iktibar dan ambil berat tentang aurat.. Maaf, Perut ibu mengandung juga aurat. Pusat yang terjojol juga aurat. Tapak kaki juga aurat. Lengan juga aurat. Dada juga aurat. Aurat itu wajib ditutupi. Tak kisahla nak tutup pakai apa pun. Yang penting melabuhkan serta melonggarkan pakaian dan tidak melekat hingga menampakkan lekuk tubuh badan. Ibu yang mengandung sangat mulia, doanya mustajab. Malaikat turut berzikir untuk ibu mengandung. Jika dia menjaga auratnya, menjaga adab dan tingkah lakunya. Jika dia meninggal pada hari melahirkan, dia dianggap syahid. Umpama berjuang dijalan Allah. Jagalah solat. Berdoalah untuk kebaikan diri, anak dan keluarga. Rebutkanlah rahmat Allah. Allah Maha mendengar. Allah Maha pemberi. Ya Rahman Ya Rahim. Jika kamu sedang mengandung hari ini. Doakan lah untuk sahabat kamu yang masih sabar menanti. Doakanlah dengan ikhlas. Agar mereka turut merasa kegembiraan yang kamu rasai. Barakallah.. Pakaian yang terbaik pakaian didalam solat yang boleh dibawa keluar solat. Jaga AURAT Jaga SOLAT

2 Balas

insyaAllah... same2 laa kite jaga yee.. n semoga semua ibu2 dipermudahkan...

Semoga ibu yg mengandung sentiasa dlm lindungan Allah..