Mengidam kek n fast food

Baru nak masuk third trimester..Selera makan makin naik esp kek coklat n fast food..ade tak mommies yg mengidam mknn manis? Btw sy gdm diet on control risau juga#bantusharing

10 Balas

sis, tahan dulu yea..habis pantang makanla..sesuap tu bolehla lagi. tapi janganla hari2..patient sy dah 2 orang baby mati dalam kandungan..gdm diet control.. gara2 kerap makan manis..2 2 patient sy ni dah tunggu hari dah pun nak bersalin..last2 baby pergi dulu sebab gula terlalu tinggi..dah nasihat jangan makan terlalu manis,control.. tapi patient taknak dengar..

3y ago

gdm diet control tu mcm mne ye? boleh explain x?

Saya pun pengakhiran pregnancy selera makan bertambah tambah, takpernah suka air manis skrg kalau boleh harihari nak tea live . Tapi saya sarankan bersabarlah mummy, takut baby nanti hypo bila keluar. Happened to me on my previous pregnancy. Kesian kat ibu boleh lagi, anak tu kesian..

3y ago

baby hypo camna ye sis

sama sye gdm on diet.....xpi sye fast food mkn jgk xpi xmkn byk dan jarang dh klau mkn tringin bawu mkn...bole mkn xpi jgn amek byk...pastu byk minum air kosong...pendapt sye...sye klau wisau sye akn check sndri cbb dh siap bli alat tu....mkn dlm keadaan wisau mcm ni lh...🥲...

Boleh je makan kak asalkan jaga portion makanan tu.. Sy pun gdm on diet control tp craving sy pun makanan manis2 je.. Sy cuba control makan mknan manis tu sekali je sehari

heee.. sy pula jenis xsuka manis2. lebih pada suke masam pedas. tapi sbb byk ambil karbo jadi masa preggy kena gdm on treatment. gdm on diet tak lepas, makan selera sgt 😅

Mcm kalau mcm saya.. Xsuka manis.. Tp suka sgt pedas n masam.. Pedas dpt control lg.. Tp kalau masam,hr2 nak.. 😢 Xpa ke.

mkn just nk rasa je... 3 sudu ke kek ke jngn ambil yg krim2 pd kek tu

Makan je apa yg nak dimakan TAPI berpada² la ye..

bole je mkn..but jgn selalu ya

Makan sesuap boleh la kot