Rasa nak bunuh diri

Baru lepas gaduh dengan husband pasal duit BPN . Betul ke dah masuk? Terasa juga diri nih macam di ambil kesempatan . Hsbnd saya kerja dengan mak dia so kira nya kerja sendiri atas family lah . Gaji adalah 1200. Saya tak bagi dia pakai duit BPN tuh . Dia cakap duit tuh duit bersama bukan untuk saya sorang . Sebelum nih saya kerja sekali dengan dia dekat kedai makan mak dia tulah kan . Duit mengasuh anak saya keluarkan , susu pampers anak saya keluarkan, beli barang dapur pun duit saya . Duit dia habis tak tahu buat apa . Siket pun kami tak boleh nak saving lagi walaupun 100 dalam bank . Gila papa kedana betul kami nih. Duit BPN sebelum nih pun habis dah pakai bayar duit pinjam along (saya tak tahu pasal dia buat pinjaman tahu pun last minit dia cakap terdesak nak pakai duit) . Dalam miskin miskin kami boleh dia pakai phone mahal Rog2 , boleh makan bugger hari hari tiap malam, boleh beli patung bodo onepeace dekat 100 ringget semua tuh . Saya nih kalau tak ada duit jangan cakap lah dekat husband pamper anak habis , susu anak habis semua tuh . Tadi dia marah saya dia cakap lepas nih duit dia duit dia , nak duit cari sendiri . Tuh husband sendiri cakap bukan pakwe . Meleleh air mata nih , gugur jantung saya . Rasa nak minum clorox je .

76 Balas

Sis, saya faham sangat apa yang sis rasa. Saya pun selalu rasa depress, fikir nak bunuh diri. Tapi saya fikir, "Berbaloi ke aku bunuh diri? Dah lah hidup kat dunia menderita, takkan kat akhirat nak masuk neraka." daripada sis bunuh diri, better sis bercerai je. Saya nak share ujian hidup saya pulak. Saya ni Alhamdulillah takde lah susah dari segi kewangan. Alhamdulillah. Cuma husband saya tak bekerja. Bukan sebab kehilangan upaya atau sebab2 lain, mmg tak nak bekerja. Segala2 nya saya yg tanggung. Sewa rumah, bil api air, duit makan, duit keperluan harian, duit Internet, kereta dia pun saya yg bagi duit untuk bayar. Bila duit gaji masuk, dia paksa saya transfer half kat dia. Dah macam tu, segala keperluan still saya yg keluarkan duit. Dia sekali pun tak pernah bagi duit nafkah kat saya. Sekali pun. Mmg menyakitkan hati. Dia kawal keluar masuk duit saya. Saya bagi mak saya duit pun, dia maki hamun saya. Selain tu, husband saya ni pemarah. Tak bertimbang rasa. Dah lah goyang kaki je, semua kerja rumah pun saya yg buat. Dipendekkan cerita, saya bocorkan rahsia dia tak bekerja dekat mak dia. Tapi saya kata kat mak dia, saya bagitau sebab nak minta mak dia doa dan nasihatkan dia. Mak dia yg bagitau adik beradik dia yang lain dan ayah dia. Selama ni husband saya menipu keluarga dia cakap yg dia kerja. Dia paksa saya menipu sekali. Bila org tanya, dia suruh saya cakap dia pergi kerja. Kalau saya tak nak tipu, dia tengking2 saya, nak tampar saya. Menjegkil kan sungguh perangai. Saya ni dah berkali2 minta cerai kat dia. Dia je tak nak ceraikan. Tunggu lah kalau hilang sabar, mmg saya minta fasakh je kat mahkanah syariah. Lelaki mcm ni, tak rugi pun bercerai. Dari hidup bersama tapi asyik sakit hati, asyik depress. Depression saya bukan sekadar saya rasa nak bunuh diri, saya rasa mcm nak campak anak saya yg baru 1 tahun tu tau. Tapi banyak2 saya istighfar, selawat, doa. Dia cakap saya ni pentingkan diri bila nak bercerai. Saya tak tau nk korbankan diri saya macam mana lagi. Kadang2 kita kena fikir untuk diri kita juga. Sebab sayangkan diri kita dan anaklah kita kena bercerai / fasakh. Daripada Anas bin Malik, Rasulullah Saw bersabda: "Bantulah saudaramu yang zalim dan juga yang dizalimi" (riwayat Al Bukhari) Apa maksud bantulah saudaramu yang zalim? - maksudnya kita buat tindakan yang halang dia daripada terus menerus melakukan kezaliman kepada kita.

8mo ago

jantan x guna..dasar biawak mcm tu..baik sis minta fsakh dan teruskn hidup dgn ank..bahagiakn diri n ank..